Wat zijn Android spelletjes?

Android is een besturingssysteem voor touchscreen apparaten zoals mobiele telefoons en tablets. Het is ontwikkeld door Android Inc, een bedrijf wat later is opgekocht door Google. In 2008 werd de eerste Android telefoon verkocht, en twee jaar later was Android de nummer 1 van smartphone platforms. In 2012 waren er meer dan 675,000 apps beschikbaar voor Android. Ze zijn dus heel erg succesvol. "Apps" is de afkorting van het woord "applicaties". Dat zijn kleine programmaatjes die functionaliteit toevoegen aan smartphones.

De applicaties voor Android telefoons kunnen worden geinstalleerd via Google Play. Voorheen heette dat nog de Android Market. Om dit te kunnen gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken bij Google. Er bestaan apps die geld kosten, maar er zijn ook veel gratis apps verkrijgbaar. Betalen doe je via Google Wallet of gewoon via je telefoonrekening. Sommige gratis apps kun je later upgraden naar een betere versie waar je dan wel voor moet betalen.

Behalve applicaties kun je ook games aanschaffen via Google Play. Deze Android spelletjes lopen uiteen van de hele uitgebreide, spectaculaire betaalgames tot de wat simpelere, vermakelijke gratis spelletjes. Eén van de meest bekende smartphone spellen is toch wel Angry Birds. Deze kwam oorspronkelijk eerst uit in de App Store van Apple. Door zijn populariteit is het spel later ook uitgebracht voor andere platforms, waaronder Android dus.

Al deze telefoonspelletjes zijn mateloos populair. De mogelijkheden zijn ook bijna eindeloos. Je kunt niet alleen kaartspelletjes of arcade games installeren, maar zelfs mooie actiespellen

Het ligt er allemaal maar net aan wat je over hebt voor Android games. Zonder te betalen kom je best al een heel eind, want er zijn werkelijk genoeg gratis opties te vinden. Als je iets mooiers en uitgebreiders wilt zal je toch in de buidel moeten tasten. Maar dat is echt de moeite waard!

Neem dus eens een kijkje bij de door Denda Games geselecteerde Android spelletjes!