Waarom krijg ik een toegangsfout bij het installeren, laden of spelen van een spel?

Een toegangsfout zegt niet gelijk dat de foutmelding te maken heeft met het installeren, laden of het spel. Deze foutmelding kan veroorzaakt worden door een antivirus programma, verouderd stuurprogramma of een verouderde versie van DirectX.

Foutbericht ontvangen tijdens het spelen van het spel Als je het spel succesvol hebt kunnen downloaden en je ontvangt een Toegangsfout tijdens het spelen van het spel, dan is het mogelijk dat dit aan de grafische configuratie van je computer ligt. Als het stuurprogramma voor je videokaart verouderd is, of als de nieuwste versie van DirectX niet is geïnstalleerd, dan kan je mogelijk fouten tegenkomen bij het openen of spelen van een spel.

Foutbericht ontvangen tijdens het opstarten van het spel Als DirectX en het stuurprogramma voor je videokaart al de meest recente versies zijn, dan kan het foutbericht mogelijk veroorzaakt worden door een hinderend programma, zoals een antivirusprogramma. In de meeste gevallen kan het probleem opgelost worden door de beveiligingsinstellingen van het betreffende programma te veranderen of uit te schakelen voordat je het spel downloadt, installeert of opstart. Aangezien alle beveiligingsprogramma’s anders zijn, raden we je ten sterkste aan om de ondersteuningsinformatie van je programma te raadplegen voor specifieke instructies.

Herstart je spel Je kunt ook proberen de Toegangsfout te omzeilen door het spel af te sluiten en vervolgens opnieuw te starten. Bovendien kan het ook helpen om je spel te verwijderen en te herinstalleren.