Waarom blijft mijn spel crashen, loopt het vast, of krijg ik een zwart of onvolledig scherm?

Als je spel vastloopt, hapert, of als het programma zichzelf afsluit, zijn de beeldscherminstellingen van je computer waarschijnlijk niet geschikt voor het spel of niet goed ingesteld. Deze problemen zijn vaak te verhelpen door de nieuwste stuurprogramma’s (drivers) voor je videokaart te downloaden, simpele updates te installeren of de grafische instellingen aan te passen.

Oplossing 1 – Stuurprogramma’s voor je videokaart bijwerken

Nadat je een computer gekocht hebt, is het mogelijk dat er nieuwe stuurprogramma’s (drivers) voor je videokaart op de markt komen. Je kunt de videokaart updaten door de stappen hieronder te volgen.

Om erachter te komen wat de naam en het type van je videokaart is, gebruik je de applicatie DXDIAG voor de actuele data. Dit programma laat de instellingen zien van DirectX en je video- en audiokaart. Ga naar START – UITVOEREN en typ: DXDIAG. Je ziet dan het merk en het type van je videokaart op het tabblad ‘Beeldscherm’.
Voer de merknaam en het type in op www.google.com en zoek naar de website van de fabrikant.

Kijk op de website van de fabrikant om te zien of er nieuwe drivers beschikbaar zijn voor je kaart. Installeer deze drivers en start het spel opnieuw.

Oplossing 2 – Adobe Flash en Shockwave herinstalleren

Adobe Flash en Shockwave zijn programma’s die zorgen voor de weergave van video, animatie en beelden in veel spellen. Mochten zich problemen blijven voordoen na het installeren van de nieuwste stuurprogramma’s (drivers) voor je videokaart, de aanbevolen updates en wijzigingen in de instellingen, download u dan even de nieuwste versie van Adobe Flash en Shockwave.