Helpdesk » Algemeen »

Hoe werkt de Denda Games Helpdesk?

Ten opzichte van veel andere websites die casual games aanbieden is Denda Games uniek!

Wij bieden je volledige ondersteuning wanneer er ergens een vraag over is. Dat kan natuurlijk van alles zijn, en daarom hebben wij daar een speciale Helpdesk voor in het leven geroepen.

Wanneer je bijvoorbeeld een zoek en vind spelletje hebt gekocht of gedownload kan het zijn dat deze bijvoorbeeld niet opstart of dat er een andere foutmelding op je computer verschijnt.

Na vele verwoede pogingen om het zelf te regelen blijkt dat je er echt niet uitkomt en dan komen wij met onze Helpdesk in beeld. Op de Helpdeskpagina staan al een aantal veel voorkomende vragen met daarbij een oplossing. Met een beetje geluk is hier je vraag al beantwoordt en kun je fijn aan de slag met je zojuist aangeschafte spelletje

Belangrijk om te weten:

Om je snel en goed te kunnen helpen is het handig om voordat je belt of mailt het probleem even voor jezelf op te schrijven.

Belangrijk voor ons zijn zaken als:

  • Welke foutmelding staat er op je scherm?
  • Wat is de titel van het spel?
  • Welke versie van Windows heb je?

Hoe kan ik de Denda Games Helpdesk bereiken?

Wanneer je er zelf niet uitkomt en ondersteuning van een Denda Games medewerker nodig hebt, kun je ons bereiken op de volgende twee manieren:

  • Via de Denda Games Mailbox (Je kunt hier 24 uur per dag je vraag naartoe mailen. Antwoord krijg je op werkdagen tussen 9.15 uur en 17.45 uur)

helpdesk@denda.com (deze optie is gratis)

Wanneer je voor deze optie kiest krijgt onze supportdesk je vraag in de mailbox. Je ontvangt dan van de supportdesk een antwoord per e-mail. Dit kan bijzonder handig zijn omdat in de meeste gevallen er een link of afbeelding kan worden meegestuurd naar een pagina waar de geboden oplossing nog eens duidelijk wordt beschreven.

  • Via de Denda Games Hotline (op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.15 uur t/m 17.30 uur)

0900 3363243 / 0900 DENDAHD (0,45 euro/min.)

Wanneer je voor deze optie kiest krijg je één van onze medewerkers aan de telefoon die samen met jou naar een oplossing gaat zoeken.