Spel loopt vast of onduidelijk beeld

Mocht je spel vastlopen of heb je een slecht beeld hebben bij het spelen van het spel dan zijn waarschijnlijk de programma’s die video-effecten aanroept niet goed bijgewerkt. Hieronder kun je zien hoe je deze programma’s kan bijwerken.

Stuurprogramma’s voor de videokaart bijwerken:

Allereerst moet je weten welke videokaart je bezit. Hier kun je achter komen door in de instellingen van je computer te kijken.

Voer de merknaam en het type van je videokaart in op Google en zoek naar de website van de fabrikant. Op de website van de fabrikant kun je nogmaals op type nummer zoeken. Zo kom je bij de juiste gegevens.

Kijk op de website van de fabrikant om te zien of er nieuwe drivers beschikbaar zijn voor je videokaart. Vervolgens installeer je deze drivers en start je de computer opnieuw op. Nu zou het spel weer moeten werken.

Adobe Flash en Shockwave bijwerken

Mocht het spel blijven vastlopen na het bijwerken van de videokaart dan ligt dit waarschijnlijk aan de programma’s “Adobe Flash” en “Shockwave”. Dit zijn programma’s die de video animaties van het spel aanroepen. Download even de laatste versie van deze programma's op Google.